Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

(Top 20 Albums of 2010) #1: Ten Kens - For Posterity

Αυτό ήταν και για φέτος. Μία ακόμη μουσική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Φέτος μου τα χάλασε λίγο η μουσική σοδειά γιατί δε μου έδωσε πολύ βήμα για κράξιμο. Όπως και να το δεις, ήταν μια καλή μουσική χρονιά. Πολλοί καλοί δίσκοι βγήκαν έξω από την 20άδα, όταν σε άλλες χρονιές (βλ. 2009) θα μπορούσαν να χτυπάνε ακόμα και δεκάδα. Περισσότερα γι'αυτά τα άλμπουμς που δεν τα κατάφεραν, καθώς και για τα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς να αναμένετε ξεχωριστό post τις επόμενες μέρες. Το παρακάτω άλμπουμ έχει σήμερα την τιμητική του...



Μετά το Master Chef, το Master DJ:
Σκέψου για μια στιγμή ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό. Πάρε μερικά δευτερόλεπτα και θυμήσου τη γεύση του. Εντάξει? Ωραία. Τώρα προσπάθησε να θυμηθείς τί ένιωσες την πρώτη φορά που το γεύτηκες. Εκείνη την ξεχωριστή, τελείως διαφορετική γεύση που δεν είχες συναντήσει ποτέ σου πριν.Εντάξει? Ωραία. Τώρα φαντάσου οτι ακριβώς την στιγμή που έχεις φάει και την τελευταία μπουκιά και έχεις αρχίσει να γλείφεις ότι απέμεινε από το πάνω χείλος, έρχεται ο τρίμετρος ο μαύρος θερμαστής από το Τζιμπουντί και σου πατάει την πιο δυνατή γροθιά του στο στομάχι σου. Εντάξει? Ωραία. Πλέον έχεις πάρει μια ιδέα για το τί βίωσα όταν πρωτοάκουσα το "For Posterity" από τους ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΥΣ Ten Kens.

Τί είναι το "For Posterity"? Είναι ένα μαγευτικό σουφλέ που έχει για πρώτη στρώση το grunge noir, για δεύτερη το math rock, για μπεσαμέλ περιλαμβάνει τα πιο απίστευτα riffs που άκουσες μετά τους System of a Down και για τελική επικάλυψη λίγη αστερόσκονη από τους Nirvana. Πως να μην είσαι λίγο χοντρούλης-μπούλης-χοντροκόκκαλος όταν έχεις τέτοιο άλμπουμ μέσα στη χρονιά?



Υ.Γ. του βίνδεου: να θυμηθώ να ανεβάσω τα τραγούδια από το άλμπουμ στο γιουτιούμπι, γιατί έχει μόνο το αποπάνου.

Η συνολική λίστα με τα άλμπουμς της χρονιάς είναι η εξής:

1) Ten Kens - For Posterity
2) The National - High Violet
3) MGMT - Congratulations
4) Yann Tiersen - Dust Lane
5) The Black Angels - Phosphene Dream
6) Beach House - Teen Dream
7) Titus Andronicus - The Monitor
8) Shearwater - Golden Archipelago
9) Wolf Parade - Expo 86
10) The Black Keys - Brothers
11) No Age - Everything in Between
12) Broken Bells - Broken Bells
13) Get Well Soon - Vexations
14) Surfer Blood - Astro Coast
15) Midlake - The Courage of Others
16) Interpol - Interpol
17) The Fall - Your Future Our Clutter
18) The Love Language - Libraries
19) Les Savy Fav - Root for Ruin
20) Arcade Fire - The Suburbs


Y.Γ. του κειμένου: σήμερις, ειδική εκπομπή-αφιέρωμα στα καλύτερα άλμπουμς και τραγούδια της χρονιάς. known pleasures (18:00-20:00), στον Postradio.gr πάντα.

Δες ΕΔΩ τη συγκεντρωτική λίστα των 94 Ελλήνων bloggers (αυτοί ξέρουν!)

3 σχόλια:

VKP είπε...

ωραίο κομμάτι...Μου θυμίζουν λίγο τους Prolapse. Όταν τους είχα πρωτακούσει πριν 13 χρόνια είχα νιώσει κι εγώ όπως το περιγράφεις κι εσύ. Καλή εκπομπή!

indictos είπε...

Nice.

εγώ το έχω πιό κάτω (γιατί άραγε; )

kostasK είπε...

Thanx VKP.
Prolapse?!!! πόσα χρόνια έχω να ακούσω και τη λέξη ακόμα! τρέχω να θυμηθώ!

Ίντι, τρελάθηκα ΣΕ λέω με το άλμπουμ. Μπορεί του χρόνου να μην το ακούω -λέμε τώρα- αλλά αυτή τη στιγμή είναι όντως το καλύτερο άλμπουμ μου της χρονιάς (το έκανες επίτηδες από εκδίκηση που έβαλα τους MGMT μόλις στην τρίτη θέση! :) )