Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Top 20 Albums 2008 - #17 Mr. Gnome - Deliver This Creature


Το εξώφυλλό τους δε θα μπορούσε να είναι καλύτερο και πιο αντιπροσωπευτικό του άλμπουμ. Τώρα που γράφω το κείμενο, αναρωτιέμαι γιατί δεν το έβαλα σε ψηλότερη θέση από Νο 17. Anw, οι Mr. Gnome, ένα ντουέτο του Cleveland στο ντεμπούτο τους, μοιάζουν σαν φωτογραφία των Jack και Meg White (στο αρνητικό τους όμως).
Τους έχουν παρομοιάσει με PJ Harvey, Massive Attack, Tool, Portishead, Blonde Redhead και όντως στο "Deliver This Creature" θα βρεις στοιχεία από όλους αυτούς. Όμως οι Mr. Gnome καταφέρνουν να βάλουν τη δικιά τους πινελιά σε καθεμία από αυτές τις επιρροές, παραδίδοντάς μας τραγούδια που δοκιμάζουν τη δυναμική σχέση μεταξύ του 'soft' με το 'noise', ή του 'prog' με το 'post-punk'. Άχρηστες ταμπέλες θα μου πεις και θα έχεις δίκιο, γιατί αυτοί οι δύο εκπληκτικοί τύποι έβγαλαν ένα άλμπουμ που δεν έχουν βγάλει άλλοι (και δεν ξέρω αν θα ξαναβγάλουν οι ίδιοι).

Αν θέλετε να δείτε τι συμβαίνει με τα entries των 53 συμμετεχόντων bloggers,
εδώ τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, μέρα με τη μέρα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Hello
Καλό είναι οι κυκλοφορίες να είναι μέσα στο 2008 ή το πολύ, το Δεκέμβριο του 2007. Απότι είδα οι Figurines βγήκαν το Σεπτέμβριο του 2007, οπότε καλό είναι να αλλάξεις το post με κάποιο άλλο album. Όταν το κάνεις ενημέρωσε και τον lkrory21 να το αντικαταστήσει στο google reader.
:-)

ΠανωςΚ είπε...

Αυτά τα καλά έχουν λίστες ξάδερφε: Χαζεύεις των αλλονών και ανακαλύπτεις δίσκους που δεν τους είχες πάρει χαμπαρι, κι αναφέρομαι στα νούμερα 18 και 17...
Αναμένεται επένδυση!

kostasK είπε...

OK gone4sure, έγινε. Θα το αλλάξω με άλλο.

Πάνο, γι' αυτό τις κάνουμε και -κυρίως- τις διαβάζουμε τις λίστες. Ειδικά το άλμπουμ των Mr. Gnome πιστεύω ότι θα ΣΕ αρέσει πολύ.

Υ.Γ. Αξά, ακόμα περιμένω σχόλιό σου για το 4ο ποστ πιο κάτω, έτσι? :))
(muz!cOn to earth)