Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Burn after Watching


Ναι, ο τίτλος είναι μία ακόμη αποτυχημένη απόπειρα εντυπωσιασμού με λογοπαίγνιο.
Χτες λοιπόν ήταν σινε-βραδιά για το muz!cOn, με δύο ταινίες back2back όπως λένε και στον ΑΝΤ1. Για τη δεύτερη δεν έχω να πω πολλά, καθώς κοιμόμουν την περισσότερη ώρα (ΜΗΝ τολμήσετε να πάτε να δείτε το "Max Payne", δεν έχει τίποτα απολύτως).



Η πρώτη όμως ήταν το "Burn After Reading" (ή Καυτό Απόρρητο ελληνιστί) των αδεφλφών Κοέν, με το οποίο περνάει πολύ ευχάριστα η ώρα. Δεν είναι καμιά ταινιάρα που θα σας συγκλονίσει (δεν έχει τέτοιο σκοπό άλλωστε), όμως για 1:30 ώρα θα απολαύσετε "χαζούς" και ταυτόχρονα έξυπνους διαλόγους από ένα εξαίσιο cast. Κλούνει και Πιτ σε ρόλους που δεν τους έχετε ξαναδεί και μια ΜκΝτόρμαντ που η υποκριτική της είναι ισάξια μόνο με την ασχήμια της. Μην κάνετε το λάθος και το συγκρίνετε με το "No country for old men". Απλά καμία σχέση. Η ταινία δεν έχει κανα βαθύτερο νόημα από αυτό που "φαίνεται". Το μόνο ίσως που καυτηριάζει είναι η μανία των Αμερικάνων με τη μυστικότητα της CIA και τη συνομωσιολαγνία που αυτή προκαλεί.
All and all που λέμε και στο μαγευτικό Ντεπώ, είναι μια καλοστημένη ελαφριά μαύρη κωμωδία με την οποία περνάς καλά.

Υ.Γ. Ο τελευταίος διάλογος είναι όλα τα λεφτά!

3 σχόλια:

UrbanTulip είπε...

συμφωνώ απόλυτα.
και εκεί που λέει ο διευθυντής της υπηρεσίας "come to me when all these make sense".
Μ αρέσει πολύ η Frances. Ο Brad επίσης καλός, ο Μαλκοβιτς όμως είναι πραγματικά ο καλύτερος.

kostasK είπε...

Βέβαια. Τον Μάλκοβιτς δεν τον ανέφερα, γιατί ναι μεν είναι πολύ καλός, όμως δεν ξεφεύγει από τους ρόλους που τον έχουμε συνηθίσει (εν εντιθέσει δλδ με τους Κλούνει-Πιτ).
Τρελή μορφή ο διευθυντής!

River Phoenix είπε...

και εμένα μάρεσε..όντως ελαφρύ αλλά άκρως διασκεδαστικό...