Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Mogwai - The hawk is howling


soft --> loud --> louder --> MOGWAI

Η παραπάνω λογική ακολουθία (κλεμμένη βεβαίως βεβαίως) τα λέει σχεδόν όλα για τους Σκωτσέζους φίλους μας. Ο θόρυβος - αυτός ο απίστευτα μελωδικός θόρυβος - σε συνδυασμό με ντεσιμπέλ που παίζουν δίκαση στο τύμπανο του αυτιου σου, πάντα χαρακτήριζαν τους Mogwai και φυσικά δε λείπουν ούτε από την τελευταία τους δουλειά ('The hawk is howling').
Τα λέγαμε πριν λίγο καιρό κι εδώ.
Κάτι φοβερά καινούριο δε θα δεις. Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως είναι η παραγωγή. Ως τώρα μας είχαν συνηθίσει σε μια καλά στυλισαρισμένη παραγωγή, που προσπαθούσε να συμμαζέψει τα "φιλελεύθερα" ντεσιμπέλ. Αυτό δεν το βλέπουμε στο 'hawk is howling', αντίθετα παρατηρώ μια επιτηδευμένη βρωμιά στον ήχο, πράγμα που ακόμα δεν ξέρω αν ΜΕ αρέσει ή όχι. Λεπτομέρειες θα μου πεις...
Όπως και να χει όμως, οι Mogwai έβγαλαν ένα ακόμη άλμπουμ σήμα κατατεθέν τους, που - γι'αυτό το blog τουλάχιστον - μόνο καλό μπορεί να σημαίνει.

Εδώ ακούμε το sinlge batcat:


4 σχόλια:

River Phoenix είπε...

σίγουρα ωραίο αλλά μου φαίνονται αρκετά στάσιμοι στο στυλ τους (αν και γι'αυτό το στυλ τους μας αρέσουν)...περιμένω κάτι κάπως διαφορετικό την επόμενη φορά..

kostasK είπε...

Σε μια συνέντευξη του τραγουδιστή τους που διάβασα πρόσφατα, έβγαλα στο συμπέρασμα ότι δεν τους ενδιαφέρει να δοκιμάσουν κάτι άλλο, γιατί σε όλα τα άλλα "we suck", όπως είπε.
Όσο κι αν θα ήθελα -ιδανικά- να ακούσω και κάτι άλλο από Mogwai, νομίζω πως τελικά ίσως θα έπρεπε να μείνουν έτσι όπως τους έχουμε μάθει.
Κάποιες μπάντες ΠΡΕΠΕΙ να πειραματίζονται, κάποιες άλλες ίσως όχι... :))

ΠανωςΚ είπε...

Ναι, συμφωνώ, οι Μογκβάι είναι οι Ραμονζ του ποστ ροκ!

kostasK είπε...

Πολύ πετυχημένη παρομοίωση αξά