Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ των James

Ένα από τα πιο αγαπημένα γκρουπ στην Ελλάδα, οι James, κυκλοφόρησαν το πολυαναμενόμενο έβδομο άλμπουμ τους συνολικά και πρώτο μετά την επανένωσή τους. Ο τίτλος του είναι 'Hey Ma' και περιλαμβάνει 11 τραγούδια, ένα από τα οποία ('upside') είχαμε την ευκαιρία να το ακούσουμε ζωντανά πέρσι το καλοκαίρι.
Να πω την αλήθεια δεν ενθουσιάστηκα. Σίγουρα δεν είναι κακό, απλά το περίμενα να είναι κάτι σαν το τελευταίο τους, το 'pleased to meet you'. Θα μου πείτε, αυτή τη φορά την παραγωγή δεν την έκανε ο μοναδικός Brian Eno...
Όπως και να χει όμως σίγουρα υπάρχουν κάποια σημεία που ξεχωρίζουν με το πρώτο άκουσμα: semaphore, upside, of monsters and heroes and men (ίσως το καλύτερο,μαζί με το semaphore) και το i wanna go home, με το οποίο και τελειώνουν, είναι άξια να λέγονται τραγούδια των James.

Εδώ μπορείτε να ακούσετε τμήματα από όλα τα τραγούδια του δίσκου. Στη σελίδα τους στο myspace μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το 'whiteboy', αλλά και άλλα. Θυμίζω ότι θα τους ξαναδούμε ζωντανά στην Αθήνα στις 28 Ιουνίου, στα πλαίσια του eject festival.

Για πρώτη ίσως φορά οι James πολιτικοποιούνται με τόσο εμφανή τρόπο στα τραγούδια τους και αυτό φαίνεται τρανταχτά στους στίχους του ομώνυμου 'hey ma'. Το βίντεο που ακολουθεί - φυσικά δεν είναι το επίσημο - σου κόβει την ανάσα. Ακούστε τους στίχους και συνδυάστε την εικόνα...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φοβερο βιντεακι...