Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Κατεβάστε δωρεάν το νέο τραγούδι των Coldplay

Υπάρχουν κάποια συγκροτήματα που μόλις βγάλουν ένα άλμπουμ, ο κόσμος ανυπομονεί πότε θα βγάλει το follow-up του. Κάπως έτσι έγινε και με τους Coldplay, που λίγο καιρό μόνο μετά την κυκλοφορία του X&Y το μόνο που ακούγαμε ήταν το πότε θα έβγαινε ο τέταρτος κατά σειρά δίσκος τους και πως θα αυτός θα ακουγόταν. Μας τα κάνανε τσουρέκια εν ολίγοις τόσο καιρό, με αποτέλεσμα να θέλω - κυρίως από περιέργεια - πολύ να ακούσω την τελευταία τους δουλειά, με τίτλο 'Viva La Vida (or death and all his friends)'.
Σε περίπου 50 μέρες αναμένεται να κυκλοφορήσει το άλμπουμ τους, ενώ αξίζει να τονίσουμε ότι την παραγωγή στα περισσότερα τραγούδια την έχει κάνει ο Brian Eno.
Εκτός από το να χαλάσουνε έναν πανέμορφο πίνακα του Ντελακρουά (στο εξώφυλλο του δίσκου), οι Coldplay μοιράζουν δωρεάν το τραγούδι 'Violet Hill' που μπορείτε να κατεβάσετε είτε από τη σελίδα τους (απαιτεί registration και θα είναι δωρεάν μόνο μέχρι την Τρίτη) είτε από εδώ (εδώ θα είναι πάντα!).
Εντυπώσεις? Μμμμ, σαν να αγρίεψαν κι αυτοί λιγουλάκι. Βαριές κιθάρες (βαριές για τα μέτρα τους, έτσι?) και μικρά σολάκια, το κλασσικό πιανάκι να συνοδεύει τον Chris Martin και το επίσης κλασσικό pad (που μας στοίχιωσε στο X&Y) να μας καλωσορίζει στην αρχή του τραγουδιού. Δεν είναι κακό το άσμα, αλλά του λείπει κάτι βασικό: η γνωστή πιασάρικη μελωδία που μας έχουν συνηθίσει, πλέον δεν υπάρχει. Το ρεφρέν δεν ξεχωρίζει και πολύ από το υπόλοιπο τραγούδι, ενώ και ο ρυθμός στο πιάνο απλά ακολουθεί τα υπόλοιπα όργανα - από εκεί που είχε τον κυρίαρχο ρόλο.
Εν συντομία, δεν απογοητεύτηκα (θα μου άρεζε να δω τους Coldplay σε πιο εναλλακτικά μονοπάτια), όμως η πρώτη ιδέα του δίσκου δείχνει ότι η μπάντα έχει αλλάξει - για μια ακόμα φορά - δρόμο. Αυτή τη φορά δεν ξέρω αν θα τους βγει. Εν αναμονή των υπολοίπων....

Δεν υπάρχουν σχόλια: