Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

I wish my Baby was born

Ώρες-ώρες λατρεύω πραγματικά το internet. Μου άνοιξε δρόμους που διαφορετικά δε θα τους γνώριζα ποτέ. Πώς μου ήρθε τώρα αυτό?
Όταν ξεκίνησα αυτό το post, το αρχικό θέμα ήταν οι 16 horsepower, μια φοβερή αμερικάνικη μπάντα που πλέον έχει διαλυθεί. Θα το έγραφα επ' ευκαιρία ενός live album τους που μόλις κυκλοφόρησε, το Live March 2001. Καθώς όμως έψαχνα να βρω βίντεο από μια διασκευή τους σε ένα παραδοσιακό αμερικάνικο κομμάτι (το τραγούδι είναι το Wayfaring Stranger από το άλμπουμ Secret South), ανακάλυψα ότι το έχει τραγουδήσει και ο Jack White (ναι,ο γνωστός Jack των White Stripes και των Raconteurs). Το τραγούδι αυτό περιλαμβάνεται στην ταινία 'Cold mountain', που ακόμα δεν εδέησα να δω.
Καθώς έψαχνα κι άλλο το soundtrack της ταινίας, ανακάλυψα το διαμάντι που ακούει στο όνομα 'I wish my Baby was born', ένα κλασσικό bluegrass τραγούδι του Tim Eriksen με άπειρες εκτελέσεις και εκδόσεις. Μία από αυτές (για μένα η καλύτερη) είναι του Peter Schaefer.
Ενθουσιάστηκα τόσο πολύ από αυτό, που αποφάσισα να αλλάξω θέμα και απλά να βάλω αυτό το βίντεο. Απολαύστε το και προσέξτε τους στίχους:

Δεν υπάρχουν σχόλια: